Um anúncio bem feito

Histórias, sugestões e opiniões sobre a temática dos direitos animais em Portugal e no mundo...

Moderador: mcerqueira

PauloC
Membro Veterano
Mensagens: 4980
Registado: segunda jan 01, 2001 12:00 am
Localização: Caes, peixes e passaros
Contacto:

quinta out 26, 2006 11:16 am

Não desepere leoa, que alguém aqui há-de vir colocar um novo artigo dismistificando as propriedades desse ácido, artigo esse concerteza retirado de um iluminadissimo site de macrobiótica, vegetarianismo, fitness ou coisa do genero ;)

A propósito, segundo um importantissimo estudo da Universidade de Harvard, descobriu-se que a alimentação exclusivamente vegetariana contribui seriamente para o aparecimento de unhas encravadas e cabelos brancos. E levem por favor isto a sério porque estava escrito no Blog do Antonio Novelinhos, num site da net com 320 visitas!! :roll:
Nicole
Membro
Mensagens: 191
Registado: segunda mar 25, 2002 9:23 pm
Localização: 2 Peixes Oranda vermelho e branco, 1 Coelho

quinta out 26, 2006 12:24 pm

PauloC Escreveu: Não desepere leoa, que alguém aqui há-de vir colocar um novo artigo dismistificando as propriedades desse ácido, artigo esse concerteza retirado de um iluminadissimo site de macrobiótica, vegetarianismo, fitness ou coisa do genero ;)

A propósito, segundo um importantissimo estudo da Universidade de Harvard, descobriu-se que a alimentação exclusivamente vegetariana contribui seriamente para o aparecimento de unhas encravadas e cabelos brancos. E levem por favor isto a sério porque estava escrito no Blog do Antonio Novelinhos, num site da net com 320 visitas!! :roll:
Mas para que é que o vegetarianismo vem para aqui chamado ? E olhe, chama - me outra vez almas iluminadas e vamos ter um problema sério. É que já estou farta, entende ?

"Acho uma piada a isto... A minha tia avó bebeu leite desde pequena, a minha avó, sua irmã, não gostava, não bebia. Até aí tudo bem, a partir do momento em que aos 70 anos a minha tia avó cai de uma escadaria a baixo e não parte nem um ossinho, os médicos ficaram A minha avó uma vez tropeçou e caiu partiu logo a tíbia, foi-lhe diagnosticada osteoporose, neste momento tem que beber leite, e já está melhor,pois mesmo sem ter cuidado nunca mais partiu mais nada.

Eu nesta minha vidinha insignificante,bebo em média 1 litro de leite por dia, assim como o meu irmão, tivemos uma infância de subir arvores, andar de bicicleta e tudo mais, e para além de nunca termos 1 única cárie,nunca partimos um único osso. E apesar de sermos de estatura normal, temos um peso elevado, os médicos dizem que são os nossos ossos.

E para além do mais, sabiam que o leite tem propriedades anti-cancerígenas, principalmente o leite de vacas alimentadas no pasto,graças ao ácido gordo ruménico, que é formado na glândula mamária da vaca. Já agora ninguém vai à procura de artigos sobre este ácido gordo?? "


"Various studies found "significant positive correlations" between milk intake and lung and ovarian cancers, leukemia, and Crohn's disease. And, possibly, lung and prostrate cancers [...] Milk consumption does not protect women from osteoporosis; in fact, it may cause it. The body withdraws calcium from the bones to neutralize the proteins and lactic acids in milk."

Não sou eu que o afirmo, é um estudo. Se quiserem por em causa o estudo, é uma decisão vossa, mas já agora apresentavam argumentos. O leite pode ajudar a prevenir o cancro do cólon, mas por outro lado, segundo o estudo, pode também ajudar a provocar cancro nos ovários, próstata e pulmões.

"No meio disto tudo já apanhei uma overdose de riso. São servidos de um copo de leite? Um batido de morango?"

E porque se ri, já agora ? Era capaz de me explicar ?
Última edição por Nicole em quinta out 26, 2006 1:10 pm, editado 1 vez no total.
LuMaria
Membro Veterano
Mensagens: 18246
Registado: sábado mar 05, 2005 7:22 pm

quinta out 26, 2006 12:34 pm

Nicole Escreveu: "No meio disto tudo já apanhei uma overdose de riso. São servidos de um copo de leite? Um batido de morango?"

E porque se ri, já agora ? Era capaz de me explicar ?
:o Ora... É preciso pedir autorização para rir? Costuma andar por aí a perguntar às pessoas porque estão a rir?
<p> At&eacute; Sempre... A quest&atilde;o n&atilde;o &eacute;, eles pensam? Ou, eles falam? A quest&atilde;o &eacute;, eles sofrem!&nbsp;</p>
<p>Tourada n&atilde;o &eacute; tradi&ccedil;&atilde;o, &eacute; crueldade- Assine aqui, divulgue e ajude a acabar com esta viol&ecirc;ncia</p>
Nicole
Membro
Mensagens: 191
Registado: segunda mar 25, 2002 9:23 pm
Localização: 2 Peixes Oranda vermelho e branco, 1 Coelho

quinta out 26, 2006 12:38 pm

LuMaria Escreveu:
Nicole Escreveu: "No meio disto tudo já apanhei uma overdose de riso. São servidos de um copo de leite? Um batido de morango?"

E porque se ri, já agora ? Era capaz de me explicar ?
:o Ora... É preciso pedir autorização para rir? Costuma andar por aí a perguntar às pessoas porque estão a rir?
As pessoas normalmente riem - se de algo engraçado. Há - de me dizer afinal o que acha de engraçado num tópico deste.
LuMaria
Membro Veterano
Mensagens: 18246
Registado: sábado mar 05, 2005 7:22 pm

quinta out 26, 2006 12:44 pm

:? Detesto que me façam perguntas estúpidas. Não tenho que lhe explicar a que é que achei piada. Olha que isto... Vá lá pesquisar mas é sobre o leite, não é isso que a está a preocupar...
<p> At&eacute; Sempre... A quest&atilde;o n&atilde;o &eacute;, eles pensam? Ou, eles falam? A quest&atilde;o &eacute;, eles sofrem!&nbsp;</p>
<p>Tourada n&atilde;o &eacute; tradi&ccedil;&atilde;o, &eacute; crueldade- Assine aqui, divulgue e ajude a acabar com esta viol&ecirc;ncia</p>
Nicole
Membro
Mensagens: 191
Registado: segunda mar 25, 2002 9:23 pm
Localização: 2 Peixes Oranda vermelho e branco, 1 Coelho

quinta out 26, 2006 12:53 pm

Sabe também não gosto nada de respostas que não levam a lado nenhum, como a sua:
"No meio disto tudo já apanhei uma overdose de riso. São servidos de um copo de leite? Um batido de morango?"
Pelos vistos o assunto do leite não a preocupa.
LuMaria
Membro Veterano
Mensagens: 18246
Registado: sábado mar 05, 2005 7:22 pm

quinta out 26, 2006 12:59 pm

Nicole Escreveu: Sabe também não gosto nada de respostas que não levam a lado nenhum, como o sua:
"No meio disto tudo já apanhei uma overdose de riso. São servidos de um copo de leite? Um batido de morango?"
Pelos vistos o assunto do leite não a preocupa.
:o Não leia ou ignore! O problema é que você para além de chata não tem o menor sentido de humor. E leite gosto de todas as maneiras e feitios preocupo-me sim e imenso quando o pacote acaba e não tenho mais em casa.
<p> At&eacute; Sempre... A quest&atilde;o n&atilde;o &eacute;, eles pensam? Ou, eles falam? A quest&atilde;o &eacute;, eles sofrem!&nbsp;</p>
<p>Tourada n&atilde;o &eacute; tradi&ccedil;&atilde;o, &eacute; crueldade- Assine aqui, divulgue e ajude a acabar com esta viol&ecirc;ncia</p>
Nicole
Membro
Mensagens: 191
Registado: segunda mar 25, 2002 9:23 pm
Localização: 2 Peixes Oranda vermelho e branco, 1 Coelho

quinta out 26, 2006 1:07 pm

LuMaria Escreveu:
Nicole Escreveu: Sabe também não gosto nada de respostas que não levam a lado nenhum, como o sua:
"No meio disto tudo já apanhei uma overdose de riso. São servidos de um copo de leite? Um batido de morango?"
Pelos vistos o assunto do leite não a preocupa.
:o Não leia ou ignore! O problema é que você para além de chata não tem o menor sentido de humor. E leite gosto de todas as maneiras e feitios preocupo-me sim e imenso quando o pacote acaba e não tenho mais em casa.
Vá chamar chata a outra pessoa, porque o mesmo podia eu dizer de si. E, com a sua resposta, concluo mais uma vez que o tópico do leite não lhe interessa. Eu também gosto de leite, queijo e iogurtes, mas a minha preocupação agora não é saber se tenho que chegue para o resto da semana, mas saber se aquilo que estou a consumir traz - me mais malefícios do que benefícios. E ainda não percebi onde é que pode haver humor num tópico destes, portanto acho errada a sua avaliação sobre o meu sentido de humor.
casadiscaes
Membro Veterano
Mensagens: 2355
Registado: quinta fev 28, 2002 4:12 pm
Localização: Vários
Contacto:

quinta out 26, 2006 1:16 pm

quanto ao acido gordo ruménico:
Porquê Estudar o Metabolismo Lípidico?

A fracção lipídica dos alimentos de origem animal contribui de forma determinante para a sua qualidade sensorial, física e nutricional. Os diferentes ácidos gordos ingeridos desempenham um papel fisiológico distinto e importante. Alguns, como os ácidos gordos saturados, poderão quando ingeridos em excesso promover algumas doenças enquanto que outros, como o ácido oleico, previnem certas doenças. A composição em ácidos gordos da carne e leite não é a ideal, pelo que se procuram formas eficazes e práticas de melhorar estes alimentos. Neste contexto, o estudo do metabolismo lipídicos dos animais é essencial.

CLA (Conjugated Linoleic Acid) - O ácido gordo anticancerinogénico.

As gorduras edíveis dos ruminantes (leite, queijos, carne) são a principal fonte de isómeros conjugados do ácido linoleico (CLA) e em particular do ácido ruménico (18:2 cis-9, trans-11). Este ácido gordo é um potente agente anticancerinogénico. A sua concentração no leite e carne é geralmente baixa (0,5% do total de ácidos gordos) mas muito variável com a alimentação dos animais. Na EZN temos vindo a explorar os factores que afectam a sua produção de modo a permitir o enriquecimento da carne e leite com CLA. Um método de produção de carne de borrego com cerca de 2% de CLA, sem afectar o desempenho zootécnico, tem vindo a ser testado com sucesso.

Ácidos gordos como indicadores do sistema de produção dos animais

A composição em ácidos gordos do leite e carne reflecte a alimentação que foi fornecida ao animal. Assim, estudando os ácidos gordos é possível distinguir se um animal foi alimentado com concentrados ou criado e acabado em pastoreio. Neste laboratório exploramos esta possibilidade visando criar ferramentas analíticas de autenticidade e rastreabilidade do sistemas de produção.

Ácidos gordos de origem microbiana como indicadores da função ruminal

Os ruminantes digerem as forragens recorrendo a uma simbiose com uma extensa comunidade microbiana que vive no rúmen (pança). Simplificando, a vaca come a erva para dar de comer aos microrganismos e depois come os microrganismos e os seus produtos finais (ácidos gordos voláteis). Em nutrição de ruminantes de alta produção, como a vaca leiteira, o equilibrio e eficiência deste ecossistema microbiano ruminal é crítico. As bactérias possuem padrãos especificos de ácidos gordos (ramificados e de cadeia ímpar) pelo que a sua presença no leite fornece informação útil acerca da quantidade e tipo de microrganismos presentes no rúmen.
In http://www.iniap.pt/subunidades_rubrica ... o=60&uni=1

As conclusões do estudo estão aqui: http://www.iniap.min-agricultura.pt/fic ... ofianl.pdf
<p>Gon&ccedil;alo</p>
<p>Imagem</p>
Nicole
Membro
Mensagens: 191
Registado: segunda mar 25, 2002 9:23 pm
Localização: 2 Peixes Oranda vermelho e branco, 1 Coelho

quinta out 26, 2006 1:34 pm

Como a ciência é contraditória ! :roll:

" Major studies suggesting a link between milk and prostate cancer have appeared in medical journals since the 1970s. Two of six cohort studies (research studies following groups of people over time) found increased risk with higher milk intakes. Five studies comparing cancer patients to healthy individuals found a similar association. One of these, conducted in northern Italy, found that frequent dairy consumption could increase risk by two and one-half times.
In 1997, the World Cancer Research Fund and the American Institute for Cancer Research concluded that dairy products should be considered a possible contributor to prostate cancer. And yet another research study came out in April 2000 pointing to a link between dairy and prostate cancer: Harvard's Physicians' Health Study followed 20,885 men for 11 years, finding that having two and one-half dairy servings each day boosted prostate cancer risk by 34 percent, compared to having less than one-half serving daily. Researchers are looking, not only at whether milk increases cancer risk, but how. The answer, apparently, is in the way milk affects a man's hormones. Dairy products boost the amount of insulin-like growth factor (IGF-I) in the blood. In turn, IGF-I promotes cancer cell growth.3-5 A small amount is normally in the bloodstream, but several recent studies have linked increased IGF-I levels to prostate cancer and possibly to breast cancer as well."

http://www.physicians-background.com/pro.html

"Cornell researchers have found a way to boost what may be whole milk's natural cancer-fighting ability. By making simple changes in the cow's feed, they have substantially increased the amount of conjugated lineoic acid (CLA) -- a cancer-fighting compound -- in the milk.

A number of laboratory studies (not at Cornell) have shown that CLA suppresses carcinogens and inhibits proliferation of colon, prostate, ovarian, breast cancers and leukemia. While none of these studies has involved humans, laboratory research indicates that CLA, even in extremely low dietary concentrations (for example, 0.05 percent), inhibits carcinogenesis.

"Most dietary substances exhibiting anti-carcinogenic activity are of plant origin and are only present at trace levels," said Dale Bauman, Cornell professor of animal science who led the work. "However, CLA is found almost exclusively in animal products and is among the most potent of all naturally occurring anti-carcinogens."

Bauman and Miriam L. Kelly, Cornell graduate student in Bauman's lab, from Tyrone, Pa., were presenting their findings, "Conjugated Lineoic Acid: A Potent Anti-carcinogen Found in Milk Fat," on Wednesday at the Cornell Nutrition Conference for Feed Manufacturers in Rochester.

The research was funded by the Northeast Dairy Food Research Center, located at Cornell.

Thanks to the cow's digestive system, humans may benefit from drinking milk with increased CLA levels. Dietary fats, such as corn oil, in ruminants are released by microbes in the rumen, the first stomach chamber of four. Newly freed unsaturated fatty acids then undergo biohydrogenation, which combines the unsaturated fats with hydrogen, thanks to rumen bacteria in the later stage of digestion.

The result: With higher levels of unsaturated fats in the feed, the cow makes milk with increased levels of CLA.

"It's clear that dietary and management practices used by dairy producers are resulting in a rumen environment in which biohydrogenation of fatty acids varies so that higher levels of CLA occur," Bauman said. In collaboration with scientists from the University of Idaho, he set out to find out why.

The Cornell research shows a dramatic CLA increase when the cow's diet contains unsaturated fats, such as those contained in corn oil. For example, when only 3 percent dietary fat was fed, only 2 milligrams of CLA per gram of milk fat were found. But when unsaturated fats were doubled, researchers found 4.5 milligrams of CLA per gram of milk fat. When 7.2 percent unsaturated fat was fed, the cow produced 6.9 milligrams of CLA per gram of milk fat.

"The potential exists to identify dietary and management conditions that would increase the CLA concentrations in dairy products," Bauman said. "The novel part of all this is that we're using our knowledge of the dairy cow's digestive and metabolic system to design ruminant diets and practices that enhance CLA levels in milk.

"Milk now provides high-quality protein, energy, calcium, as well as a variety of vitamins and minerals for humans," he said. "This brings an exciting twist to the concept of redesigning foods. If milk is high in CLA, it may provide even greater health benefits: anti-carcinogenic capabilities.""

http://www.news.cornell.edu/chronicle/9 ... fight.html

-------

" It is a documented fact that consumption of dairy products can lead to the development of atherosclerosis, heart attack and strokes , and that high fat dairy products contain unsafe levels of environmental contaminants, including pesticide residues, antibiotics and estrogen steroids.

Milk consumption does not protect against fractures, according to new data from the Harvard Nurses Study. The study recruited a group of 77,761 women who were between 34 and 59 years of age when the study began in 1980, and followed them for the next 12 years. Those who drank three or more glasses of milk per day that is promoted by the Dairy industry had no reduction at all in the risk of hip or arm fractures compared to those women who did not consume any dairy products.
In fact, but not surprisingly, the fracture rates were higher for those who consumed three plus servings (8 ounces per serving), compared to those who did not drink milk. The findings resonate with international comparisons that show that fracture rates in Scandinavia, England, Canada, Denmark and other area where dairy consumption takes place is significantly higher than those countries were dairy consumption does not take place (Pacific Rim Nations, Africa, China).
The differences are the result of two other factors. First, in international studies, genetics play a role, with white women at higher risk than other groups. Second, other animal proteins greatly increase calcium loss via the kidney.
Cow's milk contains "antibiotics (up to 84 different at last count), pesticides, chemicals, hormones(rBGH), blood, white cells (pus)(1/30 of every ounce), and bacteria from mastitis (udder infection)" which the USDA and FDA either do not test for (they do test for 4 of the up to 84 anti-biotics used), or which they allow to be present in unacceptably high levels.

Various studies found "significant positive correlations" between milk intake and lung and ovarian cancers, leukemia, and Crohn's disease. And, possibly, lung and prostrate cancers , Dr. Kradjian notes, but with reservations: "the weight of evidence" suggests it's the animal fat in milk which triggers the growth of cancer cells. This implies that meat is equally damaging. "At least half of human adults" are lactose intolerant, which offers proof, according to Dr. Kradjian, that "cow's milk was never intended for human consumption." Milk consumption does not protect women from osteoporosis; in fact, it may cause it. The body withdraws calcium from the bones to neutralize the proteins and lactic acids in milk."

References:
1. Koop, E. The Surgeon's General's Report. Wash.Pub. No. 88-50210. 1988.
2. Werbach, R. Nutritional Influences on Illness.Tarz,Ca.1988.
3. Report of the Task Force on the Assessment of the Scientific Evidence Relating to Infant-Feeding Practices and Infant Health. Pediatrics, 74:579; 1984.
4. McDougall, J.M.D. Diet for A New America, 1992
5. .Welch,J. "Anti-Infective Properties of Breast Milk," J. Of Pediatrics, 94:1, 1979.
6. "Allergy and Cot Death: With Special Focus on Allergic Sensitivity to Cow's Milk Anaphylaxis," Clin & Exp. Allergy, 20:359, 1990.
7. Goldman,A. "Host Resistance Factors in Human Milk," J. Of Ped.82:1082; 1973.
8. Liebman, B. "Baby Formulas: Missing Key Fats?" Nutr. Action, October, 1990.
9. Ironside,A. "A Survey of Infantile Gastroenteritis," British Med J, 3:20, 1907.
10. Robbins,J. May they All Be Fed. Chapter 6, 1992.
11. Erasmus Udo, Fats that Heal, Fats that Kill, 2nd Ed. 1993.
12. Kaplan, S,M.D. Diet for A New America, Chapter 4, 1991.
13. McDougall, J. Ibid.
14. Erasmus,U. Ibid.
15. Barnard,N. M.D., Physicians Committee for Responsible Medicine, Conference, 1995.
16. Ursin, G. et. al. Milk Consumption & Cancer Incidence: A Norwegion Prospective Study. British J. of Cancer G1 no. 3, Mar. 1990, pp 456-459
17. Goldberg, Burton, The Group, Alternative Medicine: The Definitive Guide, Future Medicine Pub. 1996
18. Duggan, R. Dietary Intake of Pesticide chemicals in the United States, Pesticides Monitoring Journal, 2:140;1969
19. Bahna, S. Common Manifestations of Cow's Milk Allergy in Children, Lancet, 1:304; 1978
20. Bahna, S. Cow's Milk Allergy: Pathogenesis, Manifestations, Diagnosis, and Management, Advances In Pediatrics, 25:1; 1978
21. Eastham, E. Adverse Effects of Milk Formula Ingestion on the Gastrointestinal Tract-An Update, Gastroenterology, 76:365; 1979
22. Gerrard, J. Milk Allergy: Clinical Picture and Familial Incidence. Journal of the Canadian Medical Association, 97:780; 1967
23. Boat, T. Hyperactivity to cow's Milk in Young Children: Journal of Pediatrics, 87:23; 1975
24. Jakobsson, I. Cow's Milk Allergy as a Cause Of Infantile Colic, Australian Pediatric Journal, 13:276; 1977
25. Should Humans Drink Milk? Physicians Committee for Responsible Medicine, Guide to Healthy Eating, Nov.-Dec., 1990, pp 10
26. Moll, L. FDA Milk Testing Is Not Enough, Vegetarian Times, April, 1991, pp16
27. Human Food Safety and the Regulation of Animal Drugs Report, 99th Congress, 1st Session (HR):99-461, 1985; testimony of Michael Jacobson
28. Feskanich, D., et al. Milk, dietary calcium, and bone fractures in women: a 12 year prospective study, Am J. Publ Health, 1997; 87:992-7

http://www.afpafitness.com/articles/MILK.HTM
casadiscaes
Membro Veterano
Mensagens: 2355
Registado: quinta fev 28, 2002 4:12 pm
Localização: Vários
Contacto:

quinta out 26, 2006 1:51 pm

Entãose formos ver as vitaminas...
Avoiding the Lure Of Megavitamins
When it comes to vitamins, the old advice is still the best:

There is no reason to take more than the recommended dietary allowance (RDA) of any vitamin, except for relatively rare indi-viduals who cannot absorb or utilize vitamins adequately.

If you want nutrition "insurance," take a regular multivitamin capsule containing only the RDA of vitamins.

A megadose is 15 or more times the RDA. This is the level at which toxic effects begin to show up in adults.

Some of the medical problems adults may experience as a result of prolonged, excessive intake are:

Vitamin A -Dry, cracked skin. Severe head- aches. Severe loss of appetite. Irritability. Bone and joint pains. Menstrual difficulties. Enlarged liver and spleen.

Vitamin A and beta-carotene were recently shown to promote heart disease and cancer in the CARET study.

The CARET trial showed that beta-carotene plus Vitamin A sup-plements resulted in 28% more deaths from lung - cancer and 17% more deaths from heart disease in American smokers than did a dummy pill.

The Physicians Health Study of 22,017 doctors randomly assigned to take 50 mg. of beta carotene or a dummy pill every other day ended on 12/31/95 after 12 years.

It showed that beta -carotene supplements provided no protection whatsoever against cancer or heart disease.

Vitamin D -Loss of appetite. Excessive uri-nation. Nausea and weakness. Weight loss. Hy-pertension. Anemia. Irreversible kidney failure that can lead to death.

Vitamin E. -Research on Es toxic effects is sketchy, but the findings suggest some prob-lems: Headaches, nausea, fatigue and giddiness, blurred vision, chapped lips and mouth inflam-mation, low blood sugar, increased tendency to bleed, and reduced sexual function.

Ironically, one of the claims of Vitamin E proponents is that it heightens sexual potency.

The fact that vitamin E supplements are anticoagulants (like aspirin) may explain why they protect against heart attacks but promote lethal hemorrhagic strokes.

Large doses of Vitamin E enhance im-mune activity and thus may promote progession of immune and auto-immune disease (asthma, food allergies, diabetes, rheumatoid arthritis, multiple sclerosis and lupus).

The B vitamins- Each B has its own charac-teristics and problems. Too much B-6 can lead to liver damage. Too much 13- 1 can destroy B-12.

Vitamin C- Kidney problems and diarrhea. Adverse effects on growing bones. Rebound scurvy (a condition that can occur when a per-son taking large doses suddenly stops).

Symp-toms are swollen, bleeding gums, loosening of teeth, roughening of skin, muscle pain.

Vitamin C is the vitamin most often used to excess.

Some of the symptoms of toxic effect from Vitamin C megadoses:
Menstrual bleeding in pregnant women and various problems for their newborn infants.

Destruction of Vitamin B-12, to the point that B-12 deficiency may become a problem.

False negative test for blood in stool, which can prevent diagnosis of colon cancer.

False urine test for sugar, which can spell trouble for diabetics. An increase in the uric acid level and the precipitation of gout in individuals predisposed to the ailment.

In approximately 10% of non-blacks and 30% of blacks born with a genetic defect which gives them high body iron, Vitamin C supplements are violently pro-oxidant. They generate billions of free radicals, promoting more rapid development of heart disease, cancer and death.
In http://www.physicians-background.com/vit.html

Isto a acreditar nos sites de internet... ;)
<p>Gon&ccedil;alo</p>
<p>Imagem</p>
Nicole
Membro
Mensagens: 191
Registado: segunda mar 25, 2002 9:23 pm
Localização: 2 Peixes Oranda vermelho e branco, 1 Coelho

quinta out 26, 2006 1:59 pm

casadiscaes Escreveu: Entãose formos ver as vitaminas...
Avoiding the Lure Of Megavitamins
When it comes to vitamins, the old advice is still the best:

There is no reason to take more than the recommended dietary allowance (RDA) of any vitamin, except for relatively rare indi-viduals who cannot absorb or utilize vitamins adequately.

If you want nutrition "insurance," take a regular multivitamin capsule containing only the RDA of vitamins.

A megadose is 15 or more times the RDA. This is the level at which toxic effects begin to show up in adults.

Some of the medical problems adults may experience as a result of prolonged, excessive intake are:

Vitamin A -Dry, cracked skin. Severe head- aches. Severe loss of appetite. Irritability. Bone and joint pains. Menstrual difficulties. Enlarged liver and spleen.

Vitamin A and beta-carotene were recently shown to promote heart disease and cancer in the CARET study.

The CARET trial showed that beta-carotene plus Vitamin A sup-plements resulted in 28% more deaths from lung - cancer and 17% more deaths from heart disease in American smokers than did a dummy pill.

The Physicians Health Study of 22,017 doctors randomly assigned to take 50 mg. of beta carotene or a dummy pill every other day ended on 12/31/95 after 12 years.

It showed that beta -carotene supplements provided no protection whatsoever against cancer or heart disease.

Vitamin D -Loss of appetite. Excessive uri-nation. Nausea and weakness. Weight loss. Hy-pertension. Anemia. Irreversible kidney failure that can lead to death.

Vitamin E. -Research on Es toxic effects is sketchy, but the findings suggest some prob-lems: Headaches, nausea, fatigue and giddiness, blurred vision, chapped lips and mouth inflam-mation, low blood sugar, increased tendency to bleed, and reduced sexual function.

Ironically, one of the claims of Vitamin E proponents is that it heightens sexual potency.

The fact that vitamin E supplements are anticoagulants (like aspirin) may explain why they protect against heart attacks but promote lethal hemorrhagic strokes.

Large doses of Vitamin E enhance im-mune activity and thus may promote progession of immune and auto-immune disease (asthma, food allergies, diabetes, rheumatoid arthritis, multiple sclerosis and lupus).

The B vitamins- Each B has its own charac-teristics and problems. Too much B-6 can lead to liver damage. Too much 13- 1 can destroy B-12.

Vitamin C- Kidney problems and diarrhea. Adverse effects on growing bones. Rebound scurvy (a condition that can occur when a per-son taking large doses suddenly stops).

Symp-toms are swollen, bleeding gums, loosening of teeth, roughening of skin, muscle pain.

Vitamin C is the vitamin most often used to excess.

Some of the symptoms of toxic effect from Vitamin C megadoses:
Menstrual bleeding in pregnant women and various problems for their newborn infants.

Destruction of Vitamin B-12, to the point that B-12 deficiency may become a problem.

False negative test for blood in stool, which can prevent diagnosis of colon cancer.

False urine test for sugar, which can spell trouble for diabetics. An increase in the uric acid level and the precipitation of gout in individuals predisposed to the ailment.

In approximately 10% of non-blacks and 30% of blacks born with a genetic defect which gives them high body iron, Vitamin C supplements are violently pro-oxidant. They generate billions of free radicals, promoting more rapid development of heart disease, cancer and death.
In http://www.physicians-background.com/vit.html
Sim, mas o problema aqui não são as vitaminas, são o excesso delas. No caso do leite, é só contradições na internet.
casadiscaes Escreveu: Isto a acreditar nos sites de internet... ;)
Então, o casadiscaes, rei dos estudos científicos tirados da internet aqui na arca, acredita nos sites de internet ? (E depois não me venham dizer que não tenho sentido de humor)
casadiscaes
Membro Veterano
Mensagens: 2355
Registado: quinta fev 28, 2002 4:12 pm
Localização: Vários
Contacto:

quinta out 26, 2006 10:13 pm

Pelo menos não sigo o PCRM... :p
<p>Gon&ccedil;alo</p>
<p>Imagem</p>
Butterfly_21
Membro Veterano
Mensagens: 760
Registado: sexta nov 11, 2005 11:42 am

sexta out 27, 2006 10:47 am

Repetida.
Última edição por Butterfly_21 em sexta out 27, 2006 10:52 am, editado 3 vezes no total.
Butterfly_21
Membro Veterano
Mensagens: 760
Registado: sexta nov 11, 2005 11:42 am

sexta out 27, 2006 10:47 am

:o

1) Num fórum sobre direitos dos animais, postam artigos a denunciar supostas atrocidades, supostamente cometidas pela PETA.

Vi o vídeo mas sinceramente nem entendi bem o objectivo (não tenho colunas aqui). Eutanasiam animais? Sem querer defender a PETA, sou a favor do abate sempre que um animal está em sofrimento e nada se pode fazer por ele. Era o caso? O que se sabe disto em concreto?

2) Depois a conversa descamba para o vegetarianismo (que, segundo muito defendem, nada tem a ver com direitos dos animais...).

3) Seguidamente discutem-se benefícios e malefícios do leite de vaca, que, por sua vez, nada tem a ver com o vegetarianismo. Sinceramente acredito que o leite ajude a prevenir a osteoporose, mas também me parece anti-natural beber leite depois da infância. Antigamente só os pastores bebiam leite e não havia relatos de mais osteoporose por isso... De certeza que o consumo de leite também terá as suas contra-indicações. Afinal, existem, por exemplo, pessoas alérgicas à lactose, que terão de ir buscar o cálcio a outros alimentos.

4) Pelo meio aparece a LuMaria a achar graça e a oferecer leite a toda a gente. Discute-se uma questão séria, mas ela, além de não acrescentar nada, choraminga: "Por favor não me tirem o leitinho de que eu tanto gosto!". E pergunto eu... afinal que têm as potanciais consequências do consumo de leite (sejam boas ou más) a ver com gostos pessoais? Sabe, ninguém lhe "tira" o leite (que mania da perseguição), tal como ninguém lhe tirou as costoletas de novilho. Deixou-as por opção.

No fim disto tudo, acho estranho ainda não ter aparecido ninguém muito revoltado a perguntar que tem isto a ver com os direitos dos animais, comentário que, curiosamente, aparece sempre alguém posta algo sobre vegetarianismo neste fórum.

Já agora, que fique claro que bebo leite... E gosto. Apenas questiono o rumo que a conversa está a seguir. Com um bocado de boa vontade e mais respeito, as conversas neste fórum até se podiam tornar mais construtivas.
Responder

Voltar para “Direitos dos Animais”